Hur funkar interrailkortet? Jag förstår ingenting!

Hej!
Ser verkligen fram emot att göra en tågluff genom Europa i framtiden, men hur funkar interrailkortet? Jag förstår ingenting! Vad menas med giltighet och resdagar? Är kortet digitalt eller analogt? Så många frågor!

Ser fram emot svar

Okej. Interrailkortet är en biljett som gäller inom ett visst antal länder i Europa (Läs mer här, https://www.interrail.se/global-pass/ ) Ditt interrailpass kan vara giltigt en viss tid t.ex. en månad med ett visst antal resdagar, t.ex 7 resdagar. Resdagarna är de dagar du reser med tåg. T.ex en resdag ned till Berlin, en resdag på ett nattåg mot italien osv. Dessa dagar ska du hinna resa med tur och retur. Sedan kan du boka in dessa 7 resdagar under den månad som ditt interrailpass gäller. Angående själva interrailpasset är det analogt baserat på mina erfarenheter. Innehåller ett kortomslag samt en resedagbok som du visar upp ihop med legitimation, allt om interrailkortet kan du läsa om här -> https://www.interrail.se/wp-content/uploads/Interrail-Pass-Guide-2020-SWEDISH-LRDEF.pdf

Hoppas det kan svara på dina frågor och göra saker och ting lite klarare :slight_smile:

Tack, en till fråga. Gäller tågresor inom Sverige med interrailkortet? Tänkte om man skulle vilja resa runt här också.

Nej tyvärr, interrailkortet täcker endast en resa ut respektive en resa in i Sverige. Är Sverige mycket aktuellt att åka tåg i får du köpa något annat sorts kort. Vet att SJ hade ett sommarerbjudande för något år sen för att kunna resa med tåg i Sverige.

Interrailkortet är din giltiga färdbiljett inom de 33 länder i Europa som det är giltigt i. Har du tänkt åka under högsäsong kan jag rekommendera att planera din resrutt innan du köper ditt interrailpass för att se hur länge du ska vara borta, vilka rutter ni tänker ta samt vilka tåg som kräver platsbiljetter. Köp då ditt interrailpass och köp/boka platsbiljetter till de tåg som kräver så köper du rätt global pass för din resa.

Hej
Jag förstår inte heller någonting. Vad är skillnad på att köpa ett kort med resdagar eller att välja månad. Om man köper månad får man resa hur många dagar som helst och om man köper resdagar måste de göras inom en viss tid? Det är väldigt dåligt specificerat under varje produkt man kan välja. Det borde vara mycket tydligare. När man klickar på välj och jämför kommer man bara till en varukorg utan möjlighet att jämföra de olika produkterna med en beskrivning. Hur vet man när tågen går i de olika länderna, finns det länkar någonstans?